Club | Bierbabbel | Allerlei | Fotogalerij
Volgende Laatste
Kalkoenfilet met kalfsgehakt en Bieken
Geschreven op 28-08-2010 16:23:20 door De Borger Eddy
Kalkoenfilet met kalfsgehakt en BIEKEN.

Benodigdheden ( 4 personen )

2 dl. Bieken
4 kalkoenfilets ( elk ong. 125 gr.)
250 gr. kalfsgehakt
50 gr. ontvelde pistachenootjes.
2 sjalotjes
1 ei
1 theelepel paprikapoeder
2 eetlepels roomboter
2 eetlepels zonnebloemolie
4 eetlepels slagroom ( niet geklopt )
4 kleine takjes rozemarijn
3,5 dl. gevogelte- of groentebouillon
peper en zout

Bereiding

Sjalotjes in flinterdunne stukjes snijden. Ontvelde pistachenoten verkruimelen. In een mengkom het kalfsgehakt vermengen met sjalot, ei, paprikapoeder en pistachenoot. Gehaktmengsel over de platgeslagen kalkoenfilets verdelen. Oprollen en met houten prikketjes vastzetten. Roomboter en olie in braadpan verwarmen en opgerolde kalkoenfilets om en om aanbraden.
Hittebron verlagen, bouillon toevoegen en ruim 30 min. gaar stoven.
Tegen het einde van de stooftijd slagroom erdoor roeren.
Op smaak brengen met peper en zout. Kalkoenfilets en saus over voorverwarmde borden garneren.
Serveren bijvoorbeeld met tagliatelle of farfalle en in boter gestoofd witloof.

Smakelijk eten !!!


Varkensrollade met appel en Saison 1900
Geschreven op 13-03-2010 13:39:02 door
Varkensrollade met appel en Saison 1900

Benodigheden
voor 4 personen

3 dl. Saison1900
Ongekruide varkensrollade van 750 gr.
3 zoetzure appelen
takje verse rozemarijn
2 eetlepels zonnebloemolie
4 eetlepels roomboter
1 dl. slagroom
1 dl. kippen- of kalfsbouillon
1 eetlepel verse bieslook
peper en zout.

Bereiding

Braadpan verhitten met 2 eetlepels zonnebloemolie en 2 eetlepels roomboter. De varkensrollade om en om aanbraden. Hittebron verlagen, takje rozemarijn, bouillon en de helft van het bier erbij doen en ruim één uur zacht laten stoven.
Rollade af en toe omkeren, na stooftijd uit de braadpan halen en warm houden.
Ondertussen geschilde appelen in niet te kleine blokjes snijden en in een pan in 2 eetlepels roomboter om en om bakken.
Takje rozemarijn verwijderen, stoofvocht inkoken, de rest van het bier door stoofvocht roeren en gedurende een 5-tal minuutjes goed verwarmen.
Tenslotte de slagroom door het stoofvocht en op smaak brengen met peper en zout.
De rollade in plakjes snijden  en samen met de saus verdelen op de voorverwarmde borden. Plakjes garnieren
met fijngehakte bieslook en de warme blokjes appel eromheen leggen.
Serveer hierbij bijvoorbeeld aardappelpuree en gestoofde groene kool of broccoli.

Smakelijk !!!!!




Gemarineerde makreel in zoetzure saus met rozemarijn en Deus
Geschreven op 12-01-2010 19:50:28 door eddy De Borger
Benodigheden : ( voor 4 pers).

1 dl. Deus - 2 jonge makrelen van ong. 400gr.
20 gr. suiker - 1 dl. witte wijnazijn
2 dl. water - 1 teentje look - rozemarijn
3 fijngesneden sjalotten - peper en zout
1 koffielepel zwarte geplette peper.

Bereiding :

Ontdoe de makreel van de graat, verwijder doorzichtige huid en de overgebleven graten.
Kruid graatkant met peper en zout. Doe Deus, water, wijnazijn in een pan met suiker en zout, peper en de rozemarijn. Breng mengsel aan de kook.
Leg de makreel in een schotel, strooi er de sjalot en rozemarijn over en overgiet met de kokende marinade
Laten afkoelen, afdekken met folie en nacht in de frigo laten trekken. Snij de makreel in schuine dikke plakken. Op de makreel kan een fijne brunoise van komkommer en radijsjes gelegd worden.
Serveren kan je met een salade van aardappelen en/of enkele quenellen ( gevulde balletjes of rolletjes)
van tomatencompote. Afwerken met beschuitjes waarop een tapenade van zwarte olijven met mediterrane kruiden, gekruid met fleur de sel en peper uit de molen. Indien je de witte wijnazijn vervangt door oude aceto balsamico krijg je een bijzondere Italiaanse smaaktoets.

Smakelijk eten en schol


Totaal aantal berichten: 4