Club | Bierbabbel | Allerlei | Fotogalerij
Eerste Vorig
kabeljauw met witte van hoegaarden
Geschreven op 02-01-2008 16:13:22 door
                                                              Editie mei – juni 2007

Culinair met bier:



Kabeljauw in de oven met witloofmoes,
Witte van Hoegaarden en crocq parmentier.

Benodigheden:  4 personen
4 stukken kabeljauw van 150 gr.
4 grote stukken witloof
2 fijngehakte sjalotten
2 dl. Room
1 flesje witte van Hoegaarden
Nazareth kaas in sneetjes
Gandaham in sneetjes
2 grote aardappelen
Gedroogde tomaten in olie
Balsamico-azijn – bieslook
Zout en peper uit de molen.

Bereiding :
Plaats op een beboterde ovenplaat de gekruide kabeljauw, peper en zout,de sjalotten, en de
witte van Hoegaarden.
Laat gaar worden in de oven op 180° ( ongeveer 10 min. Volgens de dikte van de kabeljauw.
Recupereer de jus en herleid naar 2/3.
Voeg de room toe en verminder naar de gewenste vastheid.
Kruid naar smaak en houd de vis warm.
Haal het hart uit het witloof en snijd in plakjes van 3 cm. dikte.
Bakken in boter met zout, peper een snuifje bloemsuiker.
Laat lichtjes kleuren en deglaceer met een soeplepel balsamico-azijn.
Houd het witloof warm.
Snijd de aardappelen in schijfjes van 2 cm. dik 4 per persoon.
Plaats tussen 2 schijfjes 2 sneetjes kaar en een sneetje ham en sluit zoals een crocq monsieur.
Plaats in de oven om op te warmen.

Afwerking :
Stengel van bieslook, enkele tomatenschijfjes en een sneetje gandaham gedroogd in de oven.


Smakelijk ..Eddy



Totaal aantal berichten: 4